Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει το αυγό.


Πώς θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει το αυγό

 

Σίγουρα σας έχει τύχει να μη θυμάστε από πότε έχετε αφήσει ένα αυγό στο ψυγείο ή να καταλάβετε ότι το αυγό έχει χαλάσει όταν είναι πια πολύ αργά, δηλαδή αφού το έχετε ήδη αναμείξει με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σας.
Επειδή ένα χαλασμένο αυγό μπορεί να αποτελέσει αιτία τροφικής δηλητηρίασης (π.χ. σαλμονέλα), δείτε ένα πολύ απλό τρικ που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αμέσως αν το αυγό είναι ασφαλές προς κατανάλωση.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, ένα αυγό που έχει μείνει αρκετές μέρες στο ψυγείο επιπλέει στο νερό, επειδή δημιουργείται επιπλέον κενός χώρος στο ένα άκρο του.
air cell
Αρχικά, γεμίζετε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνετε προσεκτικά το αυγό μέσα στο ποτήρι. Εάν το αυγό βουλιάξει, είναι σίγουρα ασφαλές προς κατανάλωση. Εάν επιπλέει, σημαίνει ότι έχει παλιώσει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως έχει χαλάσει.
Για να επιβεβαιώσετε αν το αυγό έχει χαλάσει, το σπάτε σε ένα μπολ. Εάν το αυγό μυρίζει ή έχει αλλοιωθεί η όψη και η σύστασή του, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση.
egg

Δεν υπάρχουν σχόλια: