Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρουςΜια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition κατέληξε ότι εκείνοι που πίνουν τακτικά 
τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν τσάι.
Μετά την ανάλυση διαφόρων επιμέρους ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις του πράσινου, του λευκού και του τσαγιού τύπου oolong στο σωματικό βάρος, Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει φυσικά το τσάι, συμβάλουν στην αύξηση των καύσεων ενός ατόμου, με αποτέλεσμα αυτό να καίει περισσότερες θερμίδες.
Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες αυξάνουν την οξείδωση του λίπους (δηλαδή την διάσπασή του) στο σώμα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Jeffrey Blumberg, καθηγητής στην Σχολή Διατροφολογίας Friedman στο πανεπιστήμιο Tufts, επισήμανε ότι εκτός από την θετική του δράση στη μείωση του σωματικού βάρους, το τσάι κάνει καλό και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας γίνονται ακόμα πιο ορατά, όταν δεν συνδυαστούν με περιπτώσεις ατόμων που ακολουθούν εν γένει σωστή διατροφή και γυμνάζονται τακτικά.
Τότε, σύμφωνα με τον δρ Blumberg, μπορεί κανείς να καταγράψει σε μεγαλύτερες απόλυτες τιμές την διαφορά στην απώλεια σωματικού βάρους μεταξύ ενός ατόμου που καταναλώνει τακτικά τσάι και ενός που δεν το κάνει.
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: