Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Δάκρυσαν οι εικόνες της Παναγίας και του Χριστού στη Ρωσία (φωτο)


Δάκρυσαν οι εικόνες της Παναγίας και του Χριστού στη Ρωσία (φωτο)
Σε πολλές μονές των δύο ορθόδοξων χωρών παρατηρείται έντονα αυτό το δυσεξήγητο φαινόμενο. Πολλοί μιλούν για σημείο των καιρών αλλά και για παγκόσμια επερχόμενα γεγονότα.


axe4

Το φαινόμενο παρατηρείται σε εικόνες μιας δωδεκάδας  μονών και στις 2 χώρες, λέει ο Tomasz Terlikowski σε πολωνικό ορθόδοξο site. Η τηλεόραση τόσο στην Πολωνία όσο και στη Ρωσία παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται ένας συγχρονισμός στην εκδήλωση του φαινομένου.

axe5

“Μπορεί να προοιωνίζει άσχημες εξελίξεις;” αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου αφού στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανάλογα σημεία ερμηνεύονται ως θεοσημείες και υπερφυσικά γεγονότα που καλούν σε μετάνοια και προδικάζουν δύσκολους καιρούς. Οι δακρυροούσες εικόνες θεωρούνται θαυματουργές και αποτελούν μέρος της Ορθόδοξης παράδοσης ενώ τιμώνται ιδιαίτερα από τους πιστούς.

axe3

Δακρυροούσες εικόνες αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε Rostov-sur-le-Don, Οδησσό, Rivne και Novokuznetsk.
Αν και οι ερμηνείες που δίνονται είναι κατά το δοκούν, αναλόγως σε ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας και σ΄αυτήν την περίπτωση  πολλοί επιχειρούν να οικειοποιηθούν τη θεία δύναμη.
axe2

Ανάλογα φαινόμενα τέτοιας κλίμακας είχαν παρατηρηθεί μόνο τις παραμονές της εκδήλωσης της Οκτωβριανής Επανάστασης και πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για σημείο επερχόμενου πολέμου;

axe6
Ανάλογες θεοσημείες πολύ σοβαρού χαρακτήρα συνέβαιναν στην Δαμασκό επί σειρά ετών πριν την εκδήλωση του πολύνεκρου πολέμου. Όμως τους προφήτες, τα σημεία όπως και τους ποιητές σπάνια οι σύγχρονοί τους τους ακούνε και ακόμη πολύ λιγότερο όλοι είμαστε σε θέση να τους ερμηνεύσουμε.
axe1
Το δεξί χέρι εμφανίζει αλλοίωση από την έκχυση δακρύων.Εικόνα της Αγ.Ελισάβετ.
Πηγή pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: