Το κινητό χτυπούσε ακατάπαυστα. Στην άλλη γραμμή η «μανούλα», που καλούσε για να μιλήσει με το παιδί της… Η φωνή της 19χρονης Αναστασίας, όμως, είχε σωπάσει.

Μακάρι το….πράσινο φανάρι να μην είχε ανάψει ποτέ… Η νεαρή κοπέλα, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου , επί της Εθνικής Οδού Πύργου – Πάτρας, στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Γεωργίου.Το τραγικό συμβάν, συνέβη, όταν η νεαρή στις 11.30 το πρωί, ξεκίνησε από το σπίτι της, για μια βόλτα στον Πύργο, μαζί με το ποδήλατό της, που χρησιμοποιούσε συχνά. Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, κανείς δεν πίστευε πως ο χάρος της είχε στήσει καρτέρι.
Η κοπέλα παρασύρθηκε από φορτηγό (μπετονιέρα) στα φανάρια της διασταύρωσης Αγίου Γεωργίου, τη στιγμή που ανέμενε με το ποδήλατό της, το πράσινο φανάρι, για να περάσει απέναντι με σκοπό να εισέλθει στον Πύργο.
Ο οδηγός του φορτηγού, που δεν είχε αντιληφθεί στην δεξιά πλευρά του οχήματός του, πως βρισκόταν το άτυχο κορίτσι, μόλις το φανάρι άναψε πράσινο, έστριψε δεξιά με κατεύθυνση προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και να την τραυματίσει θανάσιμα.
Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε την Αναστασία στο Νοσοκομείο του Πύργου, όμως, όλα είχαν τελειώσει. Οι γιατροί, δεν πρόλαβαν να την βοηθήσουν, παρά τις προσπάθειές τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του κοριτσιού ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει το τραγικό συμβάν και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική μοίρα, που παρέσυρε στο θάνατο ένα νέο παιδί, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων, από τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα.
Η Τροχαία Πύργου, διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Έσβησε το χαμόγελο…
Η Αναστασία, όπως αναφέρουν άτομα που τη γνώριζαν, ήταν ένα παιδί, γεμάτο ενέργεια. Πάντα χαμογελαστή και σεμνή, δεν είχε να πει κανείς οτιδήποτε για εκείνη.
Και τι θα μπορούσε άλλωστε να πει κάποιος για ένα 19χρονο παιδί, που είχε όλη τη ζωή μπροστά του και έκανε όνειρα για το μέλλον του;
Όποτε κατέβαινε Πύργο, από την Καλαμάτα όπου σπούδαζε Λογιστική στο ΤΕΙ της περιοχής, η Αναστασία, έπερνε το ποδήλατό της και «ταξίδευε», όπως της άρεσε πάντα να κάνει. Χθες, έμελλε να είναι αυτή η τελευταία της βόλτα, πέντε ημέρες προτού, η αξιαγάπητη Αναστασία, γιορτάσει με τους φίλους της και τους δικούς της τα γενέθλιά της.
Θρηνεί η Ηλεία
Η τραγική είδηση του θανάτου της Αναστασίας, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, στην κλειστή κοινωνία του Πύργου και στην περιοχή της Αλφειούσας, απ’ όπου κατάγονταν οι δικοί της.
Στο σπίτι της στην Αγίου Γεωργίου, η οικογένειά της δεν μπορούσε να πιστέψει τον χαμό. Πως αυτό το φωτεινό πρόσωπο δεν θα χαμογελάσει ξανά. Τραγική φιγούρα η μητέρα της, που νωρίτερα την είχε καλέσει στο τηλέφωνο… χωρίς να πάρει κάποια απάντηση.
Φανερά σοκαρισμένος και ο οδηγός του φορτηγού, που προσπαθούσε να καταλάβει όσα είχαν συμβεί.
Η κηδεία της άτυχης Αναστασίας τελέστηκε στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αλφειούσας.
Ο τραγικός θάνατος της 19χρονης Αναστασίας συγκλόνισε την κοινωνία της Ηλείας και τη βύθισε σε βαρύ πένθος.
Κανένας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο ξεψύχησε…
Οι φίλοι της πρόωρα χαμένης Αναστασίας ετοίμασαν ένα video με φωτογραφίες της και μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Για να σε συναντήσω» του Μανώλη Λιδάκη.
Δείτε το πραγματικά συγκινητικό video...




patrisnews.com