Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Αλμωπίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Ανάπτυξης του Δ. Αλμωπίας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υποβολή αιτήσεων ένταξης τέως καπνοπαραγωγών στη Δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.




Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της κατανάλωσης αρδευτικού νερού, της χρήσης χημικών εισροών, καθώς και ο περιορισμός των αερίων του θερμοκηπίου.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων για τη δράση 1.4 μπορούν να κριθούν αγρότες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει, το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις περιοχές παρέμβασης και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στη δράση 1.4  «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές », υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , ή στην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών(ΕΑΣ) ή στις Οργανώσεις παραγωγών καπνού (ΟΠΚ) ή στο Κέντρο Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)  έως 8/3/2013. 
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στις Δ/νσεις Αγροτ. Οικονομίας των αιρετών περιφερειών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.agrotikianaptixi.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: